Galeria zdjęć - bez czarny - Sambucus nigra

W galerii publikujemy zdjęcia, grafiki i mapy związane z danym gatunkiem. Klikając na dowolną ikonkę podglądu grafik na końcu galerii, możesz zobaczyć prezentowane tu materiały w trybie prezentacji multimedialnej. Galeria ta jest częścią opisu danego gatunku i zachęcamy do odwiedzenia całości artykułu.

bez czarny

Nazwa gatunku: bez czarny (Sambucus nigra)

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl

Rodzaj: zdjęcie podstawowe

Podpis: Drobne kwiaty bzu czarnego zebrany w płaski, baldachokształtny kwiatostan. Kwiaty mo usmażeniu można jeść.


bez czarny

Autor: © Rhönbergfoto - stock.adobe.com

Podpis: Owoce bzu czarnego, kuliste, soczyste, niemalże czarne. Dojrzałe owoce są jadalne po przetworzeniu, wykorzystywane na soki, wina i nalewki.


bez czarny

Autor: © Ruckszio - stock.adobe.com

Podpis: Krzew bzu czarnego w całej okazałości.


bez czarny

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl

Podpis: Kwiaty bzu czarnego w zbliżeniu.


bez czarny

Autor: © Garmon - stock.adobe.com

Podpis: Kształt liścia bzu czarnego.


bez czarny

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl


bez czarny

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl

Podpis: A oto bez czarny w lesie na opolszczyźnie.


bez czarny

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl


bez czarny

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl

Podpis: Paki kwiatów.


bez czarny

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl


bez czarny

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl

Podpis: Zdjęcie ozdobnego okazu w Arboretum Wojsławice


bez czarny

Autor: © Krzysztof Trawiński - medianauka.pl

Podpis: Zdjęcie okazu w Arboretum Wojsławice





© medianauka.pl, 2017-06-11, GALERIA-4425
Data aktualizacji artykułu: 2020-03-08




Zdjęcia prezentowane w serwisie są objęte prawami autorskimi. Przy każdej z prac znajduje się informacja o jej autorze i pochodzeniu grafiki. Wykorzystanie tych zdjęć wymaga opłat licencyjnych u źródła. Zdjęcia autorskie serwisu medianauka.pl można wykorzystywać do celów własnych tylko za pisemną zgodą redakcji.


Udostępnij
©® Media Nauka 2008-2023 r.